Direktlänk till inlägg 14 maj 2012
Har bakat bröd nu ikväll, inget som jag gör så ofta. Dumt det eftersom det inte finns något bättre än nybakat!
16-20 st |
1 pkt torrjäst 10-12 dl valfritt mjöl 1 tsk salt 1/2 dl flytande margarin 2 msk sirap/socker/honung 5 dl ljummet vatten/mjölk |
Blanda torrjästen med mjölet. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen tills den börjar släppa från bunken. Jäs med plastpåse över bunken 30 minuter. Dela degen i 2 delar. Rulla varje del till en smal "limpa" (som när man gör småfralla). Dela varje "limpa" i 8-10 delar. Doppa ev. snittytan i sesamfrön. Lägg bitarna på plåt, tryck till en aning. Låt dem jäsa 30 minuter med bakduk över. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, 10 minuter |
Det blir inget mer bloggande. Trodde jag hade motivationen att börja igen men det tar upp alldeles för mycket värdefull tid. Jag vill tacka alla läsare för dom här åren. Vill ni fortsätta att följa mig finns jag på Instagram: erkis86 Kram till...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|